Malin.com maailmalla

Pakistan 2010

Satoja ihmisiä kuoli Pakistania koetelleissa tulvissa ja maanvyöryissä heinäkuussa 2010. Tilanne oli pahin maan luoteisosissa ja Kashmirissa. Näillä alueilla tulvat olivat rajuimpia liki sataan vuoteen.

Haastis1

 

Kiersimme kuvaaja Jarkko Laaksosen kanssa syksyllä 2010 Pakistanin tulva-alueita pääkaupungin Islamabadin ja Peshawarin lähialueilla. Vierailimme myös Swatin laaksossa. Islamabadista lensimme  Karachiin. Kuvasimme tulvan alle jääneitä kyliä Intian rajan tuntumassa. 

 

 

 

 

 

 

 

Filippiinit 2014

Erilaiset luonnonkatastrofit ovat osa arkea ja elämää maailman suurimmassa saarivaltiossa. Filippiinejä koettelee vuosittain noin 20 taifuunia. Muita uhkia ovat maanvyörymät, tulvat, tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset.

filippiinit-me-1.jpg

Aklanin maakunta Filippiinit. Toimittaja: Tuula Malin Kuvaaja: Rauno Westerlund.

Äkäinen taifuuni Haiyan iski Filippiineille 8.11.2013. Jättiläismäiset aallot huuhtoivat miljoonien ihmisten asuinsijat mennessään. Neljä miljoonaa filippiiniläistä joutui jättämään kotinsa, kymmeniätuhansia loukkaantui ja tuhannet saivat surmansa.

Miten aaltojen alleen jättämien saarten asukkaat ovat selvinneet? Miten suomalaiset nyt auttavat heitä rakentamaan elämäänsä näillä kuoleman saarilla? Tuula Malinin ja Rauno Westerlundin dokumentti.

 

 

Luonnonkatastrofien uhka on läsnä filippiiniläisten elämässä joka päivä. Kuolemanpelkoa on kuitenkin mahdoton havaita. Riskien varjossa, alkeellisissa elinoloissa elää aurinkoinen kansa.

Filippiinit - hautausmaan lapset

Caloocan on puolen miljoonan asukkaan slummi metro-Manilassa Filippiineillä

Kenia 2014

Elämää Nairobin slummeissa ja pääkaupungin lähiprovinsseissa.

Kenia - slummien lapset

Kenia, Nairobi

Kenia - naiset ja minä

Kenia, Päiväntasaaja

 

 

Keniassa naisten ympärileikkaukset kiellettiin lailla vuonna 2011. Lainsäädännöstä huolimatta leikkauksia tehdään yhä. Tyttöjen silpominen on painunut pimentoon sukupiirin suojelukseen ja yksityisten terveysasemien sterilleihin leikkaussaleihin.

Arvioiden mukaan Suomessakin elää tuhansia lapsuudessa ympärileikattuja naisia. Suomessa syntyneitä tyttöjä on viety ympärileikattavaksi ulkomaille.

Viranomaiset eivät tiedä Suomessa asuvien ympärileikattujen naisten täsmällistä lukumäärää. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvittelee ilmiön laajuutta ympärileikatuille naisille tehtävistä avausleikkauksista. Suomen lainsäädäntö mahdollistaa avausleikkaukset yhteiskunnan kustannuksella.

 

Tietoja malin.com

Monissa liemissä keitetty journalisti. Korkeakoulututkinto (YTM), kahdenkymmenen vuoden laaja-­alainen työkokemus toimittajana eri tehtävissä, useissa tiedotusvälineissä. Kattava välinetuntemus: *televisio (uutis-­ ja ajankohtaistuotanto, erikoistoimitukset) *radio (uutis-­ ja ajankohtaistuotanto) *lehdistö  (paikallis‐, iltapäivä-­ ja aikakauslehdet) *internet *sosiaalinen media *kirjat: Tapaus Anton, 2012 Putinin pihapiirissä, 2020  
Kategoria(t): Uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s