Kiinteistökauppaa strategisilla alueilla

Venäläisten maa- ja kiinteistökaupat Suomessa

Maa- ja kiinteistökaupat

Dia06

IL: Strateginen maanhankinta 13.10.2014

 

15.10.2008 – MTV3

19.11.2008 MTV3

14.10.2009 MTV3

28.4.2010 MTV3

12.5.2010 MTV3

2.2.2011 MTV3

5.10.2011 MTV3

14.10.2014 IL-TV

26.3.2015 IL-TV

Dia09

Strateginen maanhankinta

 

Dia11

Strateginen maanhankinta

 

Dia19

Dia28

IL: Strateginen maanhankinta

IL: Venäjä haluaisi kytkeä Suomen tieverkkoonsa

Iltalehti 

Venäjän keskushallinnon rahoittamat tiehankkeet ovat edenneet Suomen rajaa kohti Parikkalan korkeudella. Visiona on yhdistää Venäjän ja Suomen tieverkostot Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan kautta.

Lahdenpohjasta on rakennettu päällystetty pistoliittymä Parikkala-Syväoron raja-asemalle.

Lahdenpohjasta on rakennettu päällystetty pistoliittymä Parikkala-Syväoron raja-asemalle.TUULA MALIN

 

Lahdenpohjasta on valmistunut perusparannettu ja päällystetty pistoliittymä Parikkalan rajanylityspaikalle. Liittymä vihittiin käyttöön runsas vuosi sitten.Tieosuuden kustannukset olivat 6,5 miljoonaa euroa.

Tiehankkeen taustalla on Venäjän hallinnon pyrkimys kytkeä Venäjän ja Suomen tieverkostot toisiinsa Parikkalan rajanylityspaikan kautta.

Venäjä on ajanut määrätietoisesti tavaraliikenteelle tarkoitettua Parikkala-Syväoron väliaikaista rajanylityspaikkaa kansainväliseksi ylityspaikaksi.Kansainvälistämisen myötä raja-asema avautuisi myös henkilöliikenteen käyttöön.

Venäjän keskushallinnon rahoittama valtatie A121 on valmistunut Lahdenpohjaan saakka.

Venäjän keskushallinnon rahoittama valtatie A121 on valmistunut Lahdenpohjaan saakka.TUULA MALIN

Loistava sijainti

Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntaliitot ovat edistäneet parhaansa mukaan Parikkala-Syväoron kansainvälistämistä Venäjän toiveiden mukaisesti.Kaavoituksen esityöt on jo tehty ja maanhankintojakin toteutettu.

Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen on ollut aktiivinen tie- ja raja-asemahankkeen edistämisessä. Huuskosen mukaan raja-aseman kansainvälistäminen olisi tärkeää, koska Parikkalan sijainti on erinomainen tieverkkojen yhdistämistä ajatellen.

- Venäjällä on nähty Parikkalan logistinen potentiaali. Täältä on toimivat jatkoyhteydet Suomen länsirajalle ja sieltä edelleen Ruotsin puolelle saakka, kuvaa Huuskonen.

Maakuntaliitot ovat toimineet aktiivisesti Venäjän ja Suomen tieverkostojen yhdistämisen puolesta. Liitot ovat toimineet näkyvästi yhteistyön edistämiseksi sekä Parikkalan raja-aseman että tieverkkojen osalta.

Maakuntaliittojen suunnitelmissa Venäjältä saapuva väylä jatkuisi itärajalta Suomen poikki aina Ruotsin puolelle saakka.

Suunnitteilla oleva valtatie nro 18 välittäisi kumipyöräliikennettä Parikkalasta Vaasaan ja sieltä edelleen lauttayhteyden kautta Ruotsin Trondheimiin.

 Tällä yhteydellä olisi varmasti suuri merkitys Venäjälle. Tällä hetkellä Venäjän ja EU:n välit ovat kuitenkin niin tulehtuneet, ettei hanke etene toivottua tahtia, Vesa Huuskonen harmittelee.

Aluevaraus

Venäjän federaation rahoittamaan tiehankkeeseen liittyy myös mittava, Venäjän puolustushallinnolle osoitettu aluevaraus Suomen rajan tuntumassa, runsaat 50 kilometriä Parikkalasta.

Iltalahden haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Venäjän keskushallinto valmistelee Pietarin kokoisen, 87 000 hehtaarin suuruisen hallinnollisen yksikön rakentamista Lahdenpohjan seutuville vajaan kymmenen vuoden sisällä.

Aluevaraus on lähes seitsemän kertaa suurempi kuin Petroskoi. Venäjän keskushallinto sitoutuu asiakirjojen mukaan ohjaamaan alueen kehittämiseen 200 miljardia ruplaa.

Asiakirjoissa hanketta kuvataan strategiseksi ja salaiseksi. Hanketta johtaa ja valmistelee Venäjän puolustusministeriö.

Suomessa hankkeesta tiedetään vain vähän.

 

Dia40

IL: Strateginen maanhankinta 25.6.2015

Dia32

Dia33

IL: Pääesikunta seuraa maakauppoja

Maakauppa-kartta on pääesikunnan ja eduskunnan tarkasteltavana. Pääesikunta tekee riskiarviointia. Eduskunnassa halutaan uusi viranomaisselvitys.

Yle: Hybridisota pyrkii horjuttamaan yhteiskuntaa – näin Suomi varautuu

Yle/A-studio 14.2.2016 

Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos ja poliisi ovat viime aikoina kaikki päivittäneet toimintatapojaan vastaamaan myös hybridisodan uhkaan. Hybridisodassa vihollinen pyrkii saavuttamaan sotilaalliset tavoitteet ensisijaisesti poliittis-sotilaallisen painostuksen, ei suoran väkivallan avulla. Hybridisodassa niin sanotulla harmaan eli valmistelevan vaiheen toiminnalla on suuri merkitys.

Suomen lippu.
Pasi Takkunen/Yle

Suomen valtioneuvostoa avustava Turvallisuuskomitea on listannut hybridisodan ilmiöitä(siirryt toiseen palveluun). Niitä ovat esimerkiksi pakolaisvirrat, informaatiosota ja maanhankinta strategisten kohteiden läheltä.

Yle 12.2016

 

Hybridisota pyrkii horjuttamaan yhteiskuntaa – näin Suomi varautuu. Turvallisuuskomitea listasi hybridisodan ilmiöitä.

 

*Toimittaja: Tuula Malin. Haastateltavina: professori Aki-Mauri Huhtinen, Maanpuolustuskorkeakoulusta ja tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista.

Tietoja malin.com

Monissa liemissä keitetty journalisti. Korkeakoulututkinto (YTM), kahdenkymmenen vuoden laaja-­alainen työkokemus toimittajana eri tehtävissä, useissa tiedotusvälineissä. Kattava välinetuntemus: *televisio (uutis-­ ja ajankohtaistuotanto, erikoistoimitukset) *radio (uutis-­ ja ajankohtaistuotanto) *lehdistö  (paikallis‐, iltapäivä-­ ja aikakauslehdet) *internet *sosiaalinen media *kirjat: Tapaus Anton, 2012 Putinin pihapiirissä, 2020  
Kategoria(t): Malin.com: Suomalainen, Strateginen maa- ja kiinteistökauppa, Venäjä Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: